Служебният премиер Димитър Главчев свиква утре работна среща за ускоряване на изграждането на Националната детска болница

Служебният министър-председател Димитър Главчев свиква утре работна среща с ресорни министри относно изграждането на Националната детска болница, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.
Премиерът възложи на министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева и министъра на регионалното развитие да изготвят график с максимално съкратени срокове на дейностите, които са отговорност на правителството. Целта е служебният кабинет да ускори до колкото е възможно работата по този приоритетен за страната проект, се посочва в съобщението.
По-рано днес, на Международния ден на детето – 1 юни, започна разчистването на терена за изграждането на Националната детска болница. Символичното начало на реалните действия по подготовка на терена за строителство дадоха служебният премиер Димитър Главчев, както и служебните министри на здравеопазването Галя Кондова и на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. 
Служебният премиер каза, че няма обжалвания и изграждането на болницата ще започне след разчистването на терена и събарянето на постройките там. Това са 40 декара, които са абсолютно безспорни. Няма никакви пречки за изграждането на Националната детска болница, коментира Главчев. 
Срещата ще се състои в Министерския съвет, след изслушването на министър-председателя в Народното събрание, което ще заседава извънредно. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари