Служебният премиер Димитър Главчев възложи на ДАНС да провери случая с болницата „Мама и аз“ и подаде сигнал до прокуратурата по казуса

Служебният премиер Димитър Главчев възложи на ДАНС да провери случая с болницата „Мама и аз“ и подаде сигнал до прокуратурата по казуса за предприемане на действия по компетентност, съобщиха от правителствената пресслужба.
До двете институции Димитър Главчев изпраща наличните в администрацията на Министерския съвет документи по казуса. Приложен е и доклад от служебния министър на здравеопазването, изготвен по искане на служебния министър-председател, относно процедурата за одобряване създаването на лечебно заведение за болнична помощ. 
Във връзка със силния обществен отзвук, породен от притеснения относно даденото одобрение за създаването на лечебното заведение, Димитър Главчев настоява ДАНС да извърши проверка относно действията на Министерството на здравеопазването (МЗ), Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Изпълнителна агенция (ИА)  „Медицински надзор“ по всички етапи и всички процедури от момента на иницииране на процедурата до настоящия момент. 
В сигнала до прокуратурата Главчев иска да бъде направена проверка, която да установи налице ли са данни за извършване на престъпления по посочените факти и обстоятелства, свързани със създаване на болницата, както и на извършените в тази връзка действия от МЗ, НЗОК, ИА „Медицински надзор“ от момента на иницииране на процедурата. 
На 3 май от пресслужбата на кабинета съобщиха, че Димитър Главчев ще сезира ДАНС и прокуратурата по случая, за да бъде направена пълна проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с даването на разрешение за изграждане на лечебното заведение. Решението на министър-председателя е в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта, уточниха от правителствената пресслужба. 
На 1 май служебното правителство отмени решението си за създаване на болница „Мама и аз“ в София, прието на 30 април. Служебният премиер Димитър Главчев разпореди незабавната отмяна на правителственото решение и заяви намерение да бъде потърсена отговорност на хората, които са го предложили за разглеждане, информираха тогава от пресслужбата на Министерския съвет. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари