Служебният премиер поздрави българските гимнастички за успехите на европейското първенство в Будапеща

Служебният министър-председател Димитър Главчев поздрави на фейсбук страницата на Министерския съвет отбора по художествена гимнастика за жени за четирите титли и още три медала за България от европейското първенство в Будапеща.
Националният отбор на България за жени спечели златните медали на Световна купа по естетическа групова гимнастика в унгарската столица Будапеща.
Стилияна Николова стана абсолютен шампион в многобоя, златния медал в многобоя завоюва и ансамбълът ни в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянова и Маргарита Василева. България е и отборен европейски шампион след класирането на Стилияна Николова, Боряна Калейн, Елвира Краснобаева и ансамбъл-жени. От финалите на отделните уреди Боряна Калейн спечели европейското злато на обръч, а нейна подгласничка стана Стилияна Николова. Калейн се окичи и с бронз след съчетанието си на бухалки. Третото място спечели и Елвира Краснобаева във финала на лента, посочи премиерът Главчев.
По повод блестящото представяне в Будапеща, той изпрати поздравителен адрес до президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, до треньорите и състезателките в първенството.За мен е огромна чест да Ви поздравя за успехите, които постигнахте на европейското първенство по художествена гимнастика в Унгария.С Вашите труд, постоянство, воля и вяра в победата за пореден път записахте със златни букви българската школа по художествена гимнастика в световната спортна история и донесохте гордост и национално самочувствие за всички нас, пише Главчев в поздравителния адрес.
Адмирирам усилията на Вашите треньори и изразявам благодарност и признание към всички тях и към Вашите близки за подкрепата и отдадеността, с които са Ви мотивирали да се реализирате в спорта и да достигнете до най-високите му върхове, отбелязва премиерът.Вашите изключителни постижения, съчетанията, които изиграхте и предизвикахте еуфория в залата, са доказателство за това, че зад големите успехи се крият неуморен труд и несломим дух, за които заслужавате признание, обръща се той към българските състезатели. Главчев им благодари, че с успехите си мотивират много млади хора да спортуват и дават стимул на бъдещите спортисти на България да покоряват света. Българският премиер им пожелава здраве и много нови успехи, с които да прославят страната ни. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари