Служебният премиер ще участва в първия блиц контрол за 50-ото Народно събрание

Парламентът ще започне работа днес с блиц контрол, според програмата на Народното събрание. В него ще участва служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев, съобщи вчера в края на пленарното заседание председателят на Народното събрание Рая Назарян.
Действащият правилник на парламента предвижда, че в първите до два часа от заседанието в първия петък на всеки месец министър-председателят и заместник министър-председателите се явяват пред Народното събрание и отговарят на актуални устни въпроси, които се отнасят до общата политика на правителството, отправени от народни представители на самото заседание.
Втора точка е изслушване на Димитър Главчев за уволнения и назначения в Държавна агенция „Национална сигурност“, Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция „Технически операции“ и Държавна агенция „Разузнаване“. Вносители са депутати от ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“.
В програмата е и редовният петъчен парламентарен контрол. В него е предвидено да участват служебният премиер Димитър Главчев и служебните министри на културата и на регионалното развитие и благоустройството – Найден Тодоров и Виолета Коритарова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари