Служител на Четвърто районно управление на МВР в Бургас е задържан за побой

Служител на Четвърто районно управление на МВР в Бургас е задържан за побой. Инцидентът стана на къмпинг „Градина“ на 1 юли малко след 2:40 през нощта. Това каза главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.
Христо Петров, който е на 21 години, работи в МВР от 25 октомври миналата година и е в изпитателен срок. Той е патрулен полицай, потвърди Кангалджиев.
Скандалът, който продължил с побой над други двама, започнал след разправия за парче пица. Двама свидетели дали снимка на мъжа още в нощта на инцидента. Вместо да дадат повече сведения за случилото се, те се прибират в София. Това налага и тяхното издирване, каза Кангалджиев. 
Петров казва, че е бил на мястото на инцидента, но не посочва да е работил като охранител в частна фирма. Мъжът е задържан за 24 часа. Ще бъде искан постоянния му арест, а случаят е докладван на прокуратурата. Първоначално в МВР е била подадена информация, че вероятният извършител на побоя е надзирател от близкото затворническо общежитие в Дебелт. Тази версия не е била потвърдена, каза главният секретар.
След това е проверена информация, че извършителят може да е служител на МВР. Така, преди четири дни е станало ясно, че става дума униформен от вътрешното ведомство.
Направена е проверка дали някои от служителите в частната фирма, охранявала мероприятието е участвал в инцидента. Тази информация също е била опровергана, посочи главният секретар. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари