Служители на Община Гурково и на местното горско стопанство засадиха 120 фиданки по повод първа пролет

Рекламирай в beZpartien.bg

Служители на Община Гурково и на местното горско стопанство засадиха 120 фиданки по повод първа пролет, съобщиха от местната администрация в официалната си фейсбук страница. Залесяването е част от мащабна акция под надслов „Засади дърво – посади надежда в Гурково“.
„Благодаря на участниците в инициативата и на Горското стопанство, че осъществяваме първата обща акция за облагородяването на града. Пред жителите стои грижата за тях и опазването им, за да живеем в хармония с природата“, каза кметът Кънчо Папазов и припомни сентенцията, че „ако си посадил поне едно дръвче, не си живял напразно“. Директорът на горското стопанство изрази надежда за благополучие за всички след днешната акция. Той коментира, че залесяването е с дъбови култури, защото червеният дъб е сухоустойчив, не е взискателен към хранителните вещества и е с лесна поддръжка. 
Залесяването беше осъществено край пътя за железопътната гара. Скоро предстои още една мащабна акция по залесяване на града по повод Седмицата на гората.  
БТА припомня, че утре Община Гурково ще се включи и в международната инициатива „Часът на земята“. Освен изключване на светлините на обществени сгради за час, е предвидена и тематична разходка. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *