Смолянската болница обяви конкурс за 32-ма специализанти

Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Братан Шукеров” АД в Смолян обяви прием за 32 свободни места за специализанти, съобщиха от ръководството на болницата. Подборът на кандидатите за специализанти ще бъде извършен чрез конкурс.
Свободните места са за придобиване на специалност по кардиология, нервни болести, ендокринология и болести на обмяната, уши, нос, гърло (УНГ), ортопедия и травматология, клинична лаборатория, клинична микробиология, хирургия, акушеро-гинекология (АГ), урология, гастроентерология, анестезиология и активно лечение, вътрешни болести, пневмология и фтизиатрия, педиатрия, инфекциозни болести, образна диагностика. Приемът на документи за кандидатстване е от 15 май до 17 юни. 
Смолянската болница е одобрена да извършва дейности по следдипломно обучение на лекари-специализанти по 20 специалности за следващите пет години. „Обучението на студенти и специализанти в МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров“-Смолян е традиция. Десетки са преминалите през болницата млади лекари, които успешно са защитили специалност, повечето от които са останали да практикуват в болницата и региона“, каза за БТА изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Марин Даракчиев. 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари