Смятам, че оценката за работата на Министерството на околната среда е много висока, каза министърът в оставка Юлиян Попов

Рекламирай в beZpartien.bg

Смятам, че оценката за работата на Министерството на околната среда е много висока, каза министърът на околната среда и водите в оставка Юлиян Попов в предаването „Защо, господин министър?“.
Според министъра правителството е постигнало нещо добро и то е да стане скучно на гражданите с това, че е много фокусирано върху работата си и няма никакви реални скандали.
Попов посочи, че няма да е драматично, ако не е министър след ротацията на кабинета и отбеляза, че, ако не запази поста си, ще продължи работата си по екологичното възстановяване на градските реки. Попов добави, че вече е събрал група от граждани и представители на бизнеса, които искат да направят нещо в тази посока относно Перловска река в София.
По думите на министъра едно от нещата, които той и екипът му не са успели да довършат, е законодателството свързано с ландшафта, както и действия относно отпадъците на България.
На въпрос кога ще бъде въведена националната депозитна система за връщане на пластмасови бутилки и кенчета, министър Попов посочи, че тя ще заработи след около две години, може би 2026 г. По думите му тя трябва да бъде въведена окончателно до 2029 г.
Министърът на околната среда в оставка съобщи още, че е изготвен доклад за справяне с неприятните миризми от индустрията, от които са засегнати някои градове. Той обясни, че в него има законодателни и други мерки, за които експертите вече са дали своето мнение и сега се обсъждат с парламентаристи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *