SoAlive Music Conference се завръща в София от 2 до 4 октомври

SoAlive Music Conference (SAMC) се завръща в София от 2 до 4 октомври,  за да продължи своята мисия – да бъде мост между музикалните таланти на Балканите и лидерите на музикалната индустрия в световен мащаб, съобщават организаторите.
На различни локации в столицата – Sofia Live Club, Mixtape5, City Stage и театър „Азарян“, ще се проведат концерти, семинари и панелни дискусии.
Първите личности, които ще вземат участие в конферентната част на събитието, са ирландският музикант, критик и автор д-р Мартин Кланси, българският автор и носител на награда „Букър“ – Георги Господинов, Томас Голубич – музикален супервайзър, диджей и звукозаписен продуцент, четирикратно номиниран за награда „Еми“ и двукратно за „Грами“, както и основателят и изпълнителен директор на промоутърската компания Fest Team – Стефан Еленков, българският еврокомисар Илиана Иванова и композитора на музика за видеоигри Борислав Славов.
„Отличителен тази година ще бъде фокусът на дискусиите, които ще се ориентират около темата за експоненциалното развитие на технологиите и изкуствения интелект, и отражението му върху света на изкуството и музиката. Създавайки поле за изследване на актуалното и не съвсем предвидимия му ефект върху индустрията, ще бъдат търсени отговори на въпроси като – как изкуственият интелект ще промени творческия процес, какви нови възможности и предизвикателства ще възникнат за артистите и професионалистите в индустрията, как напредъкът в технологиите ще повлияе върху фестивалите и концертите на живо и какви нови технологии, холограми и механизми могат да се появят за тези критични области на индустрията“, разказват организаторите.
Българската певица, музикален мениджър и основател на музикалната конференция SoAlive – Рут Колева, кани представители на българската музикална индустрия да се включат в разговора. „Ние стоим на кръстопът, където технологиите и творчеството се пресичат по-дълбоко от всякога. Музикалната конференция SoAlive е идеалната платформа за изследване на тези промени, за разбиране на последиците от тях и за съвместно оформяне на бъдещето на нашата индустрия. Призовавам всички български музикални професионалисти да участват, да споделят своите прозрения и да станат част от това трансформиращо пътуване“, казва Колева. 
/ДД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари