„Софийски солисти“ с диригент Константин Добройков и цигуларите Минчо Минчев и Никола Минчев ще имат концерт в Русе

Рекламирай в beZpartien.bg

Камерният ансамбъл „Софийски солисти“ – с диригент Константин Добройков, ще изнесе концерт тази вечер в Доходното здание в Русе. Събитието е част от международния фестивал „Мартенски музикални дни“, съобщи директорът на музикалния форум Ива Чавдарова.
Солисти ще бъдат Минчо Минчев (цигулка и виола) и Никола Минчев (цигулка).
Програмата на концерта включва изпълнения на „Просветлена нощ“ от Шьонберг, Moz-Art a la Haydn на Шнитке и Симфония-кончертанте за цигулка и виола на Моцарт.
Повече от 450 участници от 10 държави ще се изявят на фестивала „Мартенски музикални дни“ в Русе до 31 март тази година. Музикалният форум предлага повече от 20 събития – оркестрови програми, ансамблови концерти, балетен спектакъл, съпътстващи събития и дебютиращи на българска сцена артисти и състави.
„Мартенски музикални дни“ е една от най-дългогодишните и реномирани фестивални сцени в България. Това е фестивал с модерна програмна стратегия и висок обществен рейтинг. Основан през 1961 година и организиран от Община Русе, всяка година музикалният форум превръща града в място за срещи на елитни артисти от световната и европейската музикална сцена, посочват организаторите.
БТА е сред основните медийни партньори на фестивала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *