Софийският градски съд заседава по делото срещу двамата полицаи, ескортирали Димитър Любенов на Околовръстното шосе, предвижда се да изслуша свидетели

Софийският градски съд заседава по делото срещу двамата полицаи, ескортирали Димитър Любенов на Околовръстното шосе на София, предвижда се днес да бъдат разпитани свидетели. През юли миналата година съдът върна делото на прокуратурата, като се мотивира, че е допуснато съществено нарушение, което води до ограничаване правата на обвиняемите лица.
През май 2023 година прокуратурата даде на съда двамата полицаи, станали известни след тежка катастрофа на Околовръстното шосе през септември година по-рано. При инцидента Любенов караше с висока скорост и след употреба на забранени вещества. Колата му удари друг автомобил, а при сблъсъка почина френски гражданин.
Любенов бе арестуван, а после стана ясно, че той е имал ескорт от полицаи, на които, по думите му, е платил 200 лева. Става дума за униформените Любка Гечева и Георги Малински.
Тогава Малински е обвинен, че като полицай е взел 200 лева, за да не спре Любенов да кара, а също и не е съобщил за случая. Той ще отговаря и за това, че след като е видял катастрофата, не е съобщил за нея в дежурната част и не е оказал помощ.
Гечева бе дадена на съд за длъжностно престъпление и затова, че не е оказала първа помощ при инцидента на Околовръстното шосе. Тя няма обвинение за подкуп.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари