СОС освободи Румен Велев като изпълнителен директор на „Шейново“, мястото му заема д-р Таня Андреева

Рекламирай в beZpartien.bg

Столичният общински съвет (СОС) гласува да освободи Румен Велев от длъжността на изпълнителен директор на Втора специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение – Шейново. Докладът за освобождаването му беше повторно гласуван от СОС, след като беше върнат за преразглеждане от областния управител на София. 
От „Шейново“ заявиха преди дни, че след подадена жалба от д-р Румен Велев, областният управител на София определя първоначалното решение на СОС за неправомерно, а Софийският градски съд спира вписването на д-р Таня Андреева за изпълнителен директор на болницата. В понеделник работещи в болница „Шейново“ се събраха в двора на лечебното заведение с настояване за законна и открита процедура за избор на изпълнителен директор. Единственият кандидат за изпълнителен директор д-р Румен Велев е получил „оценка, позволяваща му да бъде избран и да изпълнява тази длъжност“, но СОС „взима решение за отстраняване на д-р Румен Велев от длъжността и посочва д-р Таня Андреева“, която не се е явявала на конкурса, да заеме поста на изпълнителен директор, посочиха в прессъобщение от болницата в началото на седмицата. 
Съгласно гласувания днес доклад до провеждане на процедура за избор на изпълнителен директор, но за срок не по-дълъг от шест месеца, длъжността ще заема д-р Таня Андреева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *