Спад на произшествията и пожарите бе отчетен в област Кърджали

Рекламирай в beZpartien.bg

Спад на произшествията в област Кърджали с близо 10 процента и на пожарите с 24 процента през осемте месеца на годината спрямо същия период на предходната 2022г. отчете на  професионалния празник на пожарникарите комисар Сергей Заимов, директор на Регионална  дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в областния град.
Той определи годината като по-благосклонна и благоприятна и допълни, че до края на август в региона са възникнали 530 произшествия и 275 пожара, като при пожарите водеща сред причините е небрежност при боравене с открит огън – 55%. При пожари от началото на годината в региона е починал един човек, а други двама са пострадали. За същия период на предходната година загиналите са били четирима, а пострадалите – седем.
По линия на контрола, извършените съвместни или индивидуални проверки са малко над 1100 и над 500 за изпълнение на издадени предписания. Проверени са 550 новостроящи се или реконструиращи се обекта. Открити са 12 нарушения на седем строежа.
Като част от превенцията бе откроена работата с младежките противопожарни отбори „Млад огнеборец“, ученическите състезания за защита при бедствия, аварии и земетресения, както и конкурсът за детска рисунка „С очите си видях бедата“, който тази година се е радвал на завишен брой участници – близо 600 или с 24% повече от миналата година.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *