Специалните пратеници на БТА във всички страни от ЕС се включиха на живо в събитието „БТА 24/27 ЕС“ за резултатите от евровота

Българската телеграфна агенция (БТА) бе домакин на събитие под надслов „БТА 24/27 ЕС“ (БТА предава 24 часа всеки ден Евроизбори’24 в 27 държави в ЕС) по повод изборите за Европейски парламент.  То бе открито от генералния директор на БТА Кирил Вълчев и ръководителя на Бюрото на Европейския парламент в София Теодор Стойчев. В заключителни думи, Кирил Вълчев се обърна с покана към всички медии за възстановяване на международния пресцентър. Използвам случая да предложа на всички български медии БТА да бъде платформа на следващите парламентарни избори в България. Политиците да имат място да говорят веднага след тях, а не както направиха снощи с кратки благодарности в социалните мрежи. Време е да възстановим международния пресцентър. Време е да възстановим и дебатите, интервютата и общите пресконференции, добави Кирил Вълчев. 
Генералният директор на БТА се обърна към всички специални пратеници с думите, че всички са се справили отлично с нещо нетипично в 126-годишната история на информационната агенция. Бяхте като телевизионни звезди и съм сигурен, че колегите ще използват и видеото, както ползват и аудиото, което изпращате. 
В уводните си думи Кирил Вълчев отбеляза, че с организацията на „БТА 24/27 ЕС“, агенцията прави опит да представи пълната картина на евроизборите от всички държави членки на ЕС – от най-големите до най-малките, за да помогнем на българите да се уверят в това, че Европа е единна в многообразието, какъвто е девизът на ЕС.
Генералният директор на БТА настоя за по-голяма единност на медиите при отразяването на изборите.
Инициативата на БТА да предаде общоевропейското измерение на изборите за ЕП, да се почувстваме част от европейския дебат, е важна, каза Теодор Стойчев при откриването на събитието.  Специалните пратеници на БТА се включиха и съобщиха актуалните резултати. В рамките на включването те подготвиха видеа с коментари от експерти от всички държави членки. Ето какво казаха коментаторите за БТА във всички 27 държави членки. 
Германия
Франция
Италия
Испания
Полша
Румъния
Нидерландия
Белгия
Гърция
Чехия
Швеция
Португалия
Унгария
Австрия
България
Дания
Финландия 
Словакия
Ирландия
Хърватия
Литва
Словения
Латвия
Естония
Кипър
Люксембург
Малта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари