Спектакълът „Дванайсета нощ“ на Шекспирова компания „Петровден“ гостува в Пещера, Ракитово, Септември и Велинград

Шекспирова компания „Петровден“ ще гостува с продукцията си от 2023 г. „Дванайсета нощ“ в четири града в Област Пазарджик и в село Паталеница. Всички представления  ще се играят традиционно на открито, съобщава Инна Церовска, мениджър на Шекспирова компания „Петровден“.
В град Пещера пиесата ще се играе на 17 юли  на крепост „Перистера“, в Ракитово – на 18 юли, а в Септември датата е 19 юли, добавя още тя.
Церовска пояснява, че на 20 юли постановката ще бъде представена в Паталеница, на  лятната сцена в основно училище  „Константин Величков“, а на 21 юли ще закрие  Велинградските празници на културата на площад  „Николай Гяуров“ във Велинград.
Турнето на постановката „Дванайсета нощ“ е посветено на 25-годишнината на Шекспирова компания „Петровден“.
В „Дванайсета нощ“ стремежът на екипа е да постигне атмосфера, която да доближи зрителите, доколкото е възможно, до усещане за това, какво е представлявал Елизабетинският театър. Постановката силно се доближава до начина, по който са представяни пиесите в Театър „Глобус“ по времето на Шекспир. Музиката се състои от песни и мелодии, които са се използвали в „Дванайсета нощ“ по времето на Шекспир и се изпълнява на живо.Поради своята отвореност и непосредственост този тип театър създава осезаемо чувство за общност и съпреживяване, разяснява още Церовска.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма Разпространение и със съдействието на Община Пещера, Крепост Перистера, Община Ракитово, ОНЧ „Будилник – 1898″, Община Септември, народно читалище  „Будители-2004“, Община Велинград и народно читалище „Отец Паисий – 1893“. 
Тази събота беше сложено началото на театралните вечери с представлението „Сън в лятна нощ“ на театрална къща „Пластелин“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари