Спектакълът „Съвременни хореографски силуети“ ще представят тази вечер дипломанти от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив

Студенти от магистърска програма „Съвременни танцови техники“ при Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив с ръководител проф. д-р Желка Табакова и възпитаниците на доц. Весела Статкова от специалност „Сценография“ ще представят танцов спектакъл на камерната сцена в Драматичния театър в Пловдив тази вечер. Това съобщи доц. Весела Статкова. Спектакълът ще се играе тази вечер на сцената на Драматичен театър – Пловдив.
„Съвременни хореографски силуети“ е дипломен спектакъл на магистрите от „Съвременни танцови техники“. Поводът е 50-та годишнина на катедра „Хореография“ и 10 години от създаване на специалността. Програмата ще започне с хореография на проф. Хикмет Мехмедов и музиката на Рихард Щраус от „Саломе“. Библейската история ще бъде преразказана чрез танца на Емона Георгиева, която следва „Балетна педагогика“ в III курс.
Спектакълът ще продължи с видеотанц „Силата на любовта“ с хореография на Гу Ювен. След това петима студенти ще се превъплътят в образите на вода, земя, въздух, огън и човек и ще пресъздадат постановката „Човекът, който се помисли за Бог“. По хореография на Катерина Тикова на сцената ще излязат Иван Панайотов, Беатрис Димитрова, Русалия Игнатова, Гу Ювън и Ема Факелова. Студентите ще изпълнят хореографии и на Ирина Бъчварова, Валя Варнева, Иван Панайотов и Гуан Зихан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари