Спектакли от Испания, Франция и Великобритания гостуват на театралния фестивал „Варненско лято“

Богата палитра от чуждестранни театрални спектакли включва програмата на 32-рото издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“, съобщават организаторите от Фондация „Виа Фест“ и добавят, че сред гостуващите спектакли преобладават създадените върху съвременни драматургични текстове.
Един от големите акценти тази година е новият испански фламенко спектакъл „Морски фар“ на световноизвестния танцьор Едуардо Гереро, който ще бъде на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“. Гвоздеят в програмата е мултимедийният концерт „Чаплин пианисимо“ със специалното участие на сина на Чарли Чаплин – Юджийн, който разказва за живота и творчеството на гения. Той е част от програма „Интермецо“ съвместно с Международния музикален фестивал „Варненско лято“.
На сцената на Варненския куклен театър ще бъде представена авторската постановка на младия унгарски актьор, автор и режисьор Ласло Гьондьор „Моят славен живот с баба“. В него той представя трогателна история за времето, прекарано в изолация с неговата 97-годишна баба по време на пандемията от КОВИД-19.
Нидерландският уличен спектакъл „Летящи създания“ ще предложи на входа на Морската градина магична история с впечатляваща въздушна акробатика и номера от съвременния цирк, съобщават още от екипа на фестивала.
Наред с представленията на живо, фестивалът продължава да предлага прожекции от програмата на „NT Live – най-доброто от британския театър на киноекран“. Този път е селектиран един от най-нашумелите спектакли на британска сцена, който е адаптация на Чеховия „Вуйчо Ваньо“ специално за актьора Андрю Скот, участвал във филмите „Всички сме непознати“, „Флийбег“ и „Рипли“. Онлайн със свободен достъп ще може да се гледа постановката на Галин Стоев в Тулуза „Двойното непостоянство“, която има номинация за наградата на френските театрални критици. Под формата на дигитално издание ще се излъчи знаковият спектакъл „Чайка“ на латвийския режисьор Оскарас Коршуновас, съобщават още организаторите.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари