Спешен авариен ремонт за укрепване на основна улица на стойност 345 хил. лв. започна в свищовското село Ореш

Рекламирай в beZpartien.bg

В свищовското село Ореш започна спешен авариен ремонт за укрепване на улица „Главна“, която преминава през цялото село и е част от общински път, съобщиха от пресцентъра на Община Свищов.
Стойността на ремонта е 354 хил. лв., а средствата са осигурени по Закона за държавния бюджет за реализиране на инвестиционните проекти на общините. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е шест месеца.
Проектът включва строително-монтажни дейности за укрепване на улицата, която е сериозно засегната от свлачищни процеси, които възпрепятстват нормалното движение по пътя и застрашават безопасността на жителите в населеното място. Проблемният терен се намира на улица „Главна“, която е основна пътна артерия и вход за достъп до с. Ореш, като се явява и десен бряг на „Орешко дере“, допълниха от общинската администрация.
За авариралия десен бряг на „Орешко дере” са предвидени няколко дейности за възстановяване на надеждната експлоатация на дерето и пътя, с изграждане на подпорна стена, укрепване ската на дерето с габиони и ново бетонно корито под съществуващо съоръжение.
Преди това ще бъде извършено почистване на дерето и прилежащите му откоси от отпадъци и растителност, ще се направи механизиран и ръчен изкоп за оформяне на профила, както и кофраж за полагане на бетон и подложен бетон за подпорни стени и корито. Предстои и направата на битумна хидроизолация, информираха от общинския пресцентър.
Преди дни започнаха и дейностите по реконструкция на довеждащия водопровод до черпателния резервоар в свищовското село Хаджидимитрово.
Както БТА съобщи, в община Свищов започна първият етап от ремонтните дейности на сондаж за минерална вода, намиращ се в урбанизираната територия на крайдунавския град.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *