НачалоСвятСпоред руснаците: Главното събитие на годината е войната срещу Украйна

Според руснаците: Главното събитие на годината е войната срещу Украйна

Руските военни, които се бият в т. нар. горещи точки, станаха герои на годината. Повечето жители на (62 на сто) смятат за главно събитие на 2022 година т. нар. специална военна в , предаде ТАСС, използвайки термина, с който Кремъл нарича агресията на Москва в съседната държава.

Агенцията се позовава на представени днес данни от анкета на социологическия център ВЦИОМ.

В рейтинга на събитията през годината след войната в Украйна се нареждат „победата над коронавируса“ (9 процента) и обявената в Русия частична мобилизация заради бойните действия в съседната страна (също 9 на сто). Други 6 процента от запитаните посочват „влизането на нови региони в състава на Русия“ – обявената през септември анексия на четири украински области, които обаче не са изцяло под контрола на Москва.

Всеки втори гражданин на Русия нарича герои на 2022 г. бойците на федерацията, воюващи в зони на конфликти (54 на сто), доо през 2020 г. такъв отговор са давали само 20 процента. На втора са лекарите (38 на сто), следват те от министерството на извънредните ситуации (32 на сто), предаде .

Проучването е било осъществено по телефона на 3 декември. Анкетирани са били 1600 жители на Русия над 18-годишна възраст. Статистическата грешка с вероятност 95 процента е под 2,5 на сто.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО