Спортисти от осем клуба показаха своите умения на спортен празник в Пазарджик

Спортни умения и таланти показаха възпитаниците на осем клуба от Пазарджик в рамките на инициативата „Спортът на Пазарджик“, съобщиха за БТА от Общината. Събитието нямаше състезателен характер, а целта му беше да бъдат представени различни спортове, към които да се насочат децата и младите хора в града. Участие в спортната инициатива, която се проведе на площад „Константин Величков“ вчера, взеха различни клубове, сред които по художествена гимнастика, карате, джудо, борба, фехтовка, спортни танци и брейкденс. 
„Искахме събитието да се осъществи тази седмица като продължение на празника на града, за да може всеки ден да радваме жителите с нещо интересно“, каза за БТА Виктория Вачева от отдел „Спорт, иновации и младеж“ към Общината.
Сред участниците бе школата „Безименните“, в която на брейк се обучават деца от шест години до възрастни над 35 години. Публиката аплодира и възпитаничките на спортен клуб по художествена гимнастика „Диляна Прима“. В него са тренирали двукратната световна шампионка Диляна Георгиева и олимпийската медалистка Ренета Камберова. Европейската и световна шампионка Цветейоана Пейчева се включи в представянето на клуба по художествена гимнастика „Диляна“.
В силови спортове демонстрираха клуб „Тонус- спорт“( Шотокан Карате до), Клубът по борба и джудо клуб „Кодокан“. Тънкостите на фехтовката демонстрираха възпитаниците на бившия национален състезател и настоящ треньор Стефан Кестенов.
Към колорита на спортния празник добавиха настроение танцьорите от клуба по спортни танци „Импулс 2008 Пазарджик“, чиито състезатели завоюват републикански титли и медали през последните 20 години.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари