Среща на открито в Морската градина организира клуб „ЧИТАТЕЛница“ на Варненската библиотека

Поредната среща на клуб „ЧИТАТЕЛница“ на Варненската регионална библиотека „Пенчо Славейков“ за първи път ще бъде на открито, съобщиха организаторите за БТА. Членовете на групата ще се съберат в Зона „Екзотика“ в Морската градина и ще дискутират азиатската фантастика.
Темата е избрана от самите участници в клуб „ЧИТАТЕЛница“, които пожелаха да научат повече за японски и китайски автори на фентъзи и научна фантастика, обясниха от екипа на библиотеката. Разговорът тази вечер ще се фокусира върху творчеството на писатели от Япония, Китай и Южна Корея, както и на творци с корени от Югоизточна Азия. Ще направим литературна разходка през поджанровете на фантастиката и ще потърсим тенденциите, които обединяват авторите им от Азия през последните десетилетия, казаха още организаторите.
И този път модератор на срещата ще бъде доброволец, член на клуба, който ще представи някои от най-популярните писатели в жанра от Турция до Сибир. Ще бъдат обсъдени книгите „Аран, защо?“ от Ким Йонха, „Заговорниците“ на Ун Су Ким, „Момичето, което пропадна в морето“, „Бунтът на Сеул“ от Акси О, „Семейни сцени“ на Ясотака Цуцуи, „Денят на възраждането“ от Сакьо Комацу, „Преди кафето да изстине“ на Тошиказу Кавагучи, „Клара и слънцето“ от Казуо Ишигуро, Трилогията „Трите тела“, „Странстващата Земя“ на Лиу Цъсин, „Историята на твоя живот и други разкази“ на Тед Чанг, „Дъщерята на Лунната богиня“ на Су Лин Тан и „Сребърна песен, нощен пламък“ от  Амели Уън Джао. Някои от авторите живеят в САЩ и Европа, но са родом от Азия. 
Дискусионният клуб е със свободен вход за всички желаещи и по традиция се провежда веднъж в месеца в основната сграда на библиотеката.  
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари