Среща с инж. Данаил Дамов, работещ в канадска компания, ще се състои в Университета по архитектура, строителство и геодезия

Среща с инж. Данаил Дамов – директор на направлението „Хидрология и хидравлика“ в канадската компания AtkinsRéalis, ще се състои на 30 май в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), съобщиха организаторите.
Презентацията на инж. Дамов ще е на тема „Хидротехниката и бъдещето – разказ от практиката“.
Инж. Данаил Дамов започва своето инженерно образование като студент в специалността „Хидротехническо строителство“ (ХТС) към ХТФ при УАСГ през учебната 1987-1988 година. След като завършва трети курс, се премества в Политехниката на Монреал. Там получава последователно бакалавърска степен в специалността „Водни ресурси и околна среда“ и магистърска степен в специалността „Хидрология и хидравлика“.
Професионалната му кариера започва преди повече от 30 години като хидроинженер в многонационалната канадска инженерингова компания SNC-Lavalin, преименувана от 2023 г. на AtkinsRéalis. Работи в областта на хидроенергетиката и язовирното дело, с кратко прекъсване от шест години, когато отговаря за управлението на водите при мините.
Инж. Дамов е член на стратегическия комитет за развитие на учебните програми на катедрата „Строително инженерство, геология и мини“ към Политехниката на Монреал. Участва активно и в дейността на канадската Асоциация на язовирите чрез публикации и изготвяне на технически бюлетини.
Срещата е на 30 май от 12:00 ч. в УАСГ, в зала А205 (заседателна на ХТФ).
Университетът по архитектура, строителство и геодезия е основан като Висше техническо училище през 1942 г. През 1945 г. то се преобразува в Държавна политехника. През 1953 г. се формира Инженерно-строителен институт (ИСИ), който през 1963 г. е преименуван на Висш инженерно-строителен институт (ВИСИ), а през 1977 г. – на Висш институт по архитектура и строителство (ВИАС).
На 21 юли 1995 г., с решение на Народното събрание, ВИАС е преобразуван в Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари