Среща в памет на журналистката Яница Станчева организират в музей „Чудомир“ в Казанлък

Рекламирай в beZpartien.bg

Среща в памет на журналистката и писателка Яница Станчева, която си тръгна внезапно от този свят в началото на годината, ще се състои на 31 март в Литературно-художествения музей „Чудомир“ в Казанлък. Това съобщиха за БТА от фондация „Чудомир“. Представена ще бъде нейната стихосбирка „Прави любов, а не война“. 
Събитието е включено в програмата на Чудомирови празници 2024 и се организира съвместно с нейни роднини в знак на признателност от страна на фондацията за дейността на Яница Станчева, която беше част от Управителния съвет. По време на срещата нейни близки и познати ще си спомнят за нейната дългогодишна дейност като журналист, общественик и писател. 
Яница Станчева е родена в Казанлък през 1977 година. Освен журналист и писател, книгоиздател и издател на регионалния вестник „Долина“, тя беше председател е на Национално движение „Русофили“ в Казанлък и е част от сдружение „Жените на Казанлък“ и от Конфедерацията на българските писатели. Има издадена една книга, както и десетки публикации в годишници, напомниха от фондация „Чудомир“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *