Срещу коклюш днес са ваксинирани 24 бременни жени

Срещу коклюш днес са ваксинирани 24 бременни жени, които са посетили имунизационни кабинети в страната. Това съобщава Министерството на здравеопазването на  специализирания сайт за имунизациите в България – www.plusmen.bg
Вече всяка жена, която е в 27-36 гестационна седмица от бременността си има възможност да се ваксинира безплатно и по желание.На сайта „Плюс мен“ е публикувана интерактивна карта, на която по области са отбелязани разкритите имунизационни кабинети. Препоръката е желаещите да се ваксинират да се обадят предварително на посочените телефони за връзка, за да уточнят подробности за имунизацията и необходимите документи.
От днес са в сила временни противоепидемични мерки заради разпорстранението на коклюш в страната. С нормативни промени, обнародвани вчера в Държавен вестник, и със заповед на министъра на здравеопазването в служебния кабинет, се даде възможност ваксинирането на бебетата срещу коклюш да започне при навършване на шестседмична възрас , а бременните жени, при определени условия, да се ваксинират срещу коклюш.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари