Стара Загора ще бъде домакин на първото издание на Нощта на индустрията на 28 юни

Общо 85 души и шест фирми са се регистрирали до момента за участие в първото издание на Нощта на индустрията. Това съобщи началникът на отдел „Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход“ в Община Стара Загора Росица Райкова, цитирана от пресцентъра на местната администрация. Инициатор на събитието за популяризиране на българската индустрия сред младите хора е сдружение „Мост между поколенията“.
Първото по рода си издание на Нощта на индустрията в Града на липите ще осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се запознаят с тях и тяхната дейност. Това ще се случи на 28 юни , а официалното откриване е от 19.00 часа в Зала 1 на хотел „Верея“. Участието в събитието изисква предварителна регистрация онлайн регистрация, а срокът е до края на утрешния работен ден. 
Инициативата е ориентирана към младите хора – ученици, студенти, младежи, както и към граждани в работоспособна възраст, които желаят да осъществят директен контакт с бизнеса. Компаниите домакини са „Градус“ АД, „Наталия“ АД, „Минералкомерс“ АД, „Ате Пласт“ ООД, „М+С Хидравлик“ АД и „Хранинвест-Хранмашкомплект“ АД.
Събитието се осъществява с подкрепата на Община Стара Загора, а на откриването ще присъства зам.-кметът с ресор „Транспорт, екология, инвестиции и зелен преход“ Радостин Танев. Непосредствено след откриването всички желаещи могат да се запознаят на място във фирмите с всичко, което ги интересува. За целта са осигурени автобуси, които ще тръгнат от паркинга на хотела. 
Както БТА съобщи, идеята на инициативата е да се популяризират производствени предприятия в шестте региона на България, като се представи тяхната дейност пред младите хора, за да открият те своята професионална реализация. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари