Старозагорски ученици се запознаха с дейността на общинска администрация

Старозагорски ученици от първи до четвърти клас, участващи в „Лятна занималня“ към Центъра за обществена подкрепа, се запознаха днес с дейността на общинска администрация. Това съобщават на официалната страница на Община Стара Загора.
Близо 20 малчугани бяха посрещнати от заместник-кметовете Павлина Делчева и Радостин Танев, както и от секретаря Николай Диков. Те им разказаха за структурата на общинска администрация, за работата на Общински съвет – Стара Загора и това как се взимат решенията за промените в града. Общинското ръководство призова учениците да отделят повече време на книгите като истински и верен източник на информация, както и по-малко на телефоните си.
Танев и екипът на „Кучилище Стара Загора“ представиха пред децата необходимостта от разделното събиране на отпадъци, както и правилния начин за отглеждане на домашни любимци.
От своя страна Николай Диков обърна специално внимание на важността на спорта за подрастващите. Той разказа, че е бил автомобилен състезател и четири пъти носител на шампионска титла за България.
Децата седнаха на столовете на действащите общински съветници в зала „П.Р. Славейков“ и разгледаха кабинета на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.
В края на посещението малчуганите бяха зарадвани със специални подаръци.
БТА припомня, че това е поредна инициатива на местната и държавна власт да запознаят учениците с работа си. В Деня на местното самоуправление – 9 май, десетокласничката Деница Димитрова стана областен управител на Стара Загора за един час.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари