НачалоБизнесСтартира изграждането на газоразпределителна станция и на фотоволтаик за ТЕЦ "Бобов дол"

Стартира изграждането на газоразпределителна станция и на фотоволтаик за ТЕЦ „Бобов дол“

Стартира изграждането на газоразпределителна станция и на фотоволтаик за ТЕЦ „Бобов дол“, каза за изпълнителният директор инж. Любомир Спасов. Част от оборудването ще бъде доставено още тази седмица. След изграждането на станцията централата ще използва за гориво и газ.

Газоразпределителната станция ще е до магистралния газопровод за , непосредствено до пътя -Дупница. Теренът вече е определен, наложи се да бъде отрязано дърво, топола, до пътя. Трасето до ТЕЦ-а е около 2 километра. Оборудването за станцията трябва да бъде доставено в средата на февруари, каза инж. Спасов.

Едновременно с това са прави подготова и за изграждането на фотоволтаичен парк на терен от около 1 000 декара на бившия сгуроотвал на ТЕЦ-а при с. Каменик. Пътят дотам, около 2 километра, вече е ремонтиран:

„В края на миналата седмица минаха и наши колеги заедно с една строителна фирма и с бетон и с други неща възстановиха участъка, за да е достатъчно гладък, за да може да минават и големи машини – ТИР-ове, които да карат оборудване. Чакаме доставките на оборудване. Тази седмица почваме да изграждаме една временна площадка, на която да се съхранява оборудването, след като то дойде“, посочи инж. Спасов.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО