СТЕМ кабинет и високотехнологична класна стая с насоченост към природните науки бяха открити в основно училище „Васил Левски“ в с. Борима

СТЕМ кабинет и високотехнологична класна стая с насоченост към природните науки бяха открити в основно училище „Васил Левски“ в с. Борима, съобщи за БТА Иванка Миткова, директор на учебното заведение.
Проектът, по който е направено обновяването на училищната база, е на стойност 60 600 лв. и е финансиран по Механизма за възстановяване и устойчивост, разказа директорът. 10 000 лв. са използвани за създаване на високотехнологична класна стая.
В рамките на проекта са извършени строително-ремонтни дейности, включващи демонтаж на съществуващата ламперия, изграждане на нова електрическа инсталация, монтаж на окачен таван с лед осветление и пребоядисване. Обособени са девет работни места за ученици и преподавателско място. Монтирани са голям мултимедиен тъч скрийн екран и модерен шрайбпроектор. Закупени са специални набори с пособия по физика, химия и биология.
СТЕМ кабинетът ще се ползва от ученици от четвърти до седми клас. В училището се обучават деца от четири села и три етноса.
На 1 юни училището отпразнува 140 години от създаването си, припомня БТА.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари