Ще има нов конкурс за управител на общинската болница в Дупница

Новият конкурс за управител на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Св. Иван Рилски“ в Дупница ще се състои на 12 юни, става ясно от докладна на председателя на Общинския съвет в града Костадин Костадинов.
Докладната е за прекратяване на процедурата по провеждането на предишния конкурс за възлагането на управлението на общинската болница и ще бъде разгледана на 25 април, казаха от Общинския съвет. Освен необходимото образование, кандидатите за поста ще трябва да представят и програма за развитието на болничното заведение за тригодишен период.
Провеждането на нов конкурс за управител на общинската болница се налага след като на проведената на 4 април процедура двамата кандидати получиха оценка по-ниска от 4,50, което е определеният минимум и не бяха допуснати до следващия етап – събеседване.
На сесията в четвъртък ще бъде предложено и значително увеличение на възнагражденията на управителите на общински дружества. Предвижда се заплатата за управител на общинската болница да се повиши от 3 000 на 4 500 лв.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари