НачалоБългарияЩе има Регистър на случаите на домашно насилие

Ще има Регистър на случаите на домашно насилие

Да бъде създаден Регистър на случаите на домашно насилие – това предвижда за промени в Закона за защита от домашното насилие, който беше приет на първо четене от парламентарната социална комисия, съобщи . След оживена дискусия един от вносителите – Надежда Йорданова, заместник-председател на парламентарната група на „“, коментира:

„Смея да твърдя, че този законопроект много внимателно отговаря на всички притеснения и критики на Конституционния , с чието решение Истанбулса конвенция беше обявена за противоконституционна. Нито една разпоредба от този законопроект не влиза в конфликт с това решение и с причините, поради които КС прие Истанбулската конвенция за противоконституционна“.

Депутатите одобриха и внесен от Нинова и група народни представители проект за допълнение на Закона за защита от домашното насилие.

Той предвижда на територията на всяка област да се открива поне един за лица, пострадали от домашно насилие. Целта е в страната да има достатъчно услуги, с които те да бъдат подкрепени за справяне със ситуацията.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО