Ще направим всичко възможно да няма практики, които да пречат на честността на изборите, каза Димитър Главчев

Ще направим всичко възможно да няма такива практики, които да пречат на честността на изборите. Всичко, което по закон ни е вменено, ще бъде направено. Това каза служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти след честванията пред паметника на Незнайния воин в столицата по случай 6 май – Деня на храбростта и празник на Българската армия.  
Главчев обясни, че основната задача на служебния кабинет е да има честни и прозрачни избори. „Работим с Централна избирателна комисия синхронизирано в тази насока. Всяка седмица събирам отговорните министри за изборите и получавам от тях информация. Към момента се справяме със сроковете макар и да са съкратени“, добави Главчев. „Ако имаше сигнали, щяхте да видите и нашите действия“, коментира служебният премиер за сигнали за купуване на гласове. Димитър Главчев увери, че е в непрекъсната комуникация с всички министри, отговорни по темата.
Относно оттегленото правителствено решение за „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и аз“ служебният премиер каза: „всичко е абсолютно законосъобразно, нямаме никакви притеснения относно законосъобразността на решението, което сме взели, само че в обществото излязоха факти, които нямаше откъде да знаем и веднага реагирахме“.
Относно сигнала до ДАНС по случая с болница за активно лечение „Мама и аз“, Главчев каза, че той ще бъде подаден още утре до ДАНС и до прокуратурата. Главчев каза, че очаква доклад и от Министерството на здравеопазването. Премиерът подчерта, че има висок респект към българските медици и всички, които са в сектора. „Нямам никакво съмнение, че в болницата в Плевен се изпълняват най-високите професионални стандарти, а какво ще излезе от сигналите, нека да изчакаме“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари