Ще представя състав на правителство, равно отдалечен от всички политически сили, каза кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев

Рекламирай в beZpartien.bg

Ще представя състав на правителство, равно отдалечен от всички политически сили -от експерти, неопетнени, некорумпирани и с добро име в обществото. Това каза кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев, след като президентът Румен Радев му възложи да предложи състав на служебно правителство.
Ще се видим след седмица, каза Главчев.
Сигурен съм, че такива хора има и във ведомствата, и в министерствата, които могат да поемат тези функции, каза той. „Ще направя така, че да не се срамувате при подписването на указа за правителство“, заяви Главчев.
Това е трудно решение и за двама ни, но каква беше алтернативата, тъй като аз останах последен, който можеше да реализира процедурата, описана в Конституцията. Алтернативата беше да хвърлим държавата в конституционна криза с неясни последици, коментира Димитър Главчев.
Напълно съм наясно, че основната функция на служебното правителство е организирането на честни избори, но основната функция на всяко управление е да подобрява живота на гражданите. Ще продължа да утвърждавам евроатлантическия път на България, заяви той.
При съставянето на кабинет ще представя кандидатите и на политическите сили. Тежък е изборът, но ще го изпълня отговорно, добави кандидатът за служебен премиер. Преди осем месеца станах председател на Сметната палата, където деполитизацията е абсолютно задължителна. Който иска, може да отиде и да попита в Сметната палата дали съм проявил някакво пристрастие. Смятам да продължавам в същия дух, каза още Главчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *