Ще се явим заедно с „Демократична България“ на евроизборите, обяви Кирил Петков

Рекламирай в beZpartien.bg

Евролистата на „Продължаваме промяната“ бе избрана от Общото събрание. Влизаме с ясното съзнание, че ще се явим заедно с „Демократична България“ на евроизборите. Това обяви Кирил Петков след двудневното отчетно- изборно Общо събрание на „Продължаваме промяната“. Относно стратегията за предстоящите избори европейски и национални, Петков посочи, че е задължителна първата позиция на коалицията.  
Хората зад мен са генералите на промяната, които ще започнат да водят следващата кампания, които ще водят партията и заедно коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще покаже, че България може да бъде една нормална европейска държава. Нашите  принципи не ги предадохме и няма да ги предадем и вярваме, че бъдещето пред нас ще е по-добро, заяви Петков. Кирил Петков и Асен Василев са начело на новия Изпълнителен съвет на ПП. В него влизат: Николай Денков, Никола Минчев, Даниел Лорер, Калина Константинова, Лена Бориславова, Венко Сабрутев, Венеция Нецова – Ангова, Христо Петров, Андрей Цеков, Методи Байкушев и Петър Куленски.
Окончателната подредба на евролистата ще стане ясна след преговори с „Демократична България“. Водач е Никола Минчев, следват Даниел Лорер, Настимир Ананиев, Христо Петров, Деница Симеонова, Искрен Митев, Христо Даскалов. 
Асен Василев добави, че има над 600 делегати, 117 организации от цялата страна, които са с „изключително висок боен дух“. Това, което видяхме е, че за тези няколко години, откакто всъщност „Продължаваме промяната“ влиза и излиза от властта, България е постигнала изключително много, добави Василев. 
На въпрос, свързан с Андрей Гюров и поста на служебен премиер, Петков заяви, че познава Андрей Гюров. Той никога не е бягал от отговорност, той има ясна позиция и ние сме горди, че хора като него в такива тежки моменти биха взели националното решение, добави Петков. 
Относно стратегията за предстоящите избори – национални и европейски, Петков заяви, че е задължителна първата позиция на коалиция. Вярваме, че е възможно, защото за девет месеца ни упрекваха, че сме продали принципите си, че не сме си изпълнили обещанията, но българският народ видя, че когато на 17 март ни предложиха само ротация на премиерите, но без реформа в правосъдната система, без ясна реформа в регулаторите, без реформа на службите, ние казахме – не. България трябва да има тези реформи и властта е само функция. Няма да предадем никой, знаем, че българският народ ще го оцени, каза Кирил Петков. 
„Искаме да сме първа политическа сила, за да покажем, че българският народ стои зад същата визия. Тези реформи, с тази идея за България като една нормална европейска държава“, добави той.
На въпрос дали биха разговаряли с ГЕРБ след изборите, Асен Василев отговори: „С ГЕРБ преговаряхме и работехме докато те подкрепяха посоката на движение, в момента, в който те се отменаха, видяхте, че отиваме на избори“.
Той подчерта, че за ПП е е важно България да върви по европейския път.
Ние търсим подкрепа, за да се свърши определена работа, а не търсим подкрепа по някакъв друг признак. Ако има партии, които са готови да застанат зад това България да продължи по пътя към Европа, за това да продължи инвестицията в превъоръжаването на армията, ако са готови да застанат партиите зад това да продължим да увеличаваме доходите и да намаляваме неравенствата, ако са готови да застанат зад това да няма уговорени мачове и конкурси в държавата, а всичко да е честно и прозрачно, да имаме нормална съдебна система – ако има нормална прокуратура, нормални регулатори. Всяка партия, която е готова в тази посока да придвижи страната, ние ще преговаряме с тях, за да може тези стъпки да се случат, добави той. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *