Стихосбирката на Петранка Божкова „Сега ми трябва глътка светлина“ ще бъде представена в Община Добричка утре

Стихосбирката на Петранка Божкова „Сега ми трябва глътка светлина“ ще бъде представена в Община Добричка, съобщават от местната администрация. Поканата идва от кмета на общината Соня Георгиева. Представянето ще бъде утре в зала 108 в административната сграда. 
Това е шеста по ред стихосбирка на добричката поетеса, която е почетен гражданин на Община Добричка от 2008 година, и също така е автор на текста на химна на общината, посочват още от администрацията. 
Стихосбирката „Сега ми трябва глътка светлина“ е на ИК „Български писател“ и е отличена със специалната награда на издателството за 2023 година. 
Стихосбирката съдържа 59 стихотворения, които са разпределени в пет тематични цикъла, като представят  пъстра колекция от чувства, въпроси, съмнения, радости и надежди от „странния, непредвидим, понякога тъжен, но все пак хубав живот“. 
Заедно със стихосбирката в залата ще бъдат изложени и картини на художника-любител Пепа Матеева,  която твори в стил наивизъм. 
В наши дни наивистичното изкуство е вече напълно признат артистичен жанр, представен в художествените галерии в цял свят. Картините на Пепа Матеева, освен пъстроцветни, са много живи и наситени с позитивизъм и настроение, казват от Община Добричка.  
Стихосбирката на Петранка Божкова „Сега ми трябва глътка светлина“ бе представена в град Добрич в края на месец март. В събитието участва Деян Димитров, който изпълни песен по стихове на поетесата и по негова музика. Мелодии на флейта поднесе и д-р Росица Бояджиева. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари