Стихове на френския поет Жак Превер ще оживеят на сцената на Русенския куклен театър

Рекламирай в beZpartien.bg

Актьорският състав на Кукления театър в Русе участва в творческа лаборатория на тема „Любовта към човека по време на война“, която се организира до 12-и април тази година от режисьорката Веселка Кунчева. В процеса ще се работи върху стихове на френския поет Жак Превер (1900-1977), съобщи пиарът на културния институт Ивелин Пъшев. 
Русенската публика ще може да види резултатите от творческия експеримент на 12-и април тази година. За нуждите на лабораторията Кукленият театър постави началото на инициатива за събиране на стари и счупени велосипеди и велосипедни части, от които сценографката Мариета Голомехова ще създаде сценична среда за публичния показ. 
В екипа на Веселка Кунчева е и хореографът Явор Кунчев.
„Работата на Кунчева често е базирана на силни текстове, изключително актьорско изпълнение, оригинални сценографии, впечатляващи кукли, прости, но вълнуващи реквизити, сценични ефекти, въздействаща музика и фокус върху човешкото действие и цикличността на живота. Нейните постановки се характеризират с интересни и нестандартни решения, които пленяват публиката“, обясни Пъшев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *