Стилистът Станимир Нанчев – Стенли показва във филм какъв е пътят към короната на Царица Роза в Казанлък

Казанлъшкият стилист Станимир Нанчев, чиито екип се грижи за външния вид на кандидатките в конкурса „Царица Роза“, подготвя кратък филм, в който ще покаже процеса по тяхната подготовка. Това съобщи за БТА той.
Работното заглавие на филма е „Пътят към царската корона“, а тази част от подготовката в Празника на розата ще се покаже за пръв път.  
Филмът е изцяло моя идея и в него разказвам за целия път на едно обикновено момиче до това да стане Царица на Казанлък, разказа Станимир Нанчев, по-известен като Стенли. „Кадрите показват как ги посрещаме в салона, как ги гримираме и избираме стила на прическите, включва много непринудени моменти от целия процес“, обясни той. За пръв път зрителите ще имат възможност да видят и част от това какво се случва зад сцената по време на самия конкурс, когато екипът от стилисти има около 15 минути да подготви визията на всички момичета за различните кръгове, в които те дефилират. Включени са интервюта с някои от тях, както и с част от екипа. „Очаквам да се получи много интересно. Изборът на Царица Роза е дългоочаквано събитие, което вълнува казанлъчани и смятам, че за всички ще е много любопитно какво точно се случва „зад кадър“, каза Нанчев. 
Идея на стилиста е и участието на тазгодишната носителка на короната в конкурса „Мис България“. Свързах се със собственика на конкурса Ирина Павлова и я поканих да участва в журито, а голямата изненада за победителката е, че тя има правото да участва директно в третия кръг на надпреварата, без да се състезава с участничките в първите два, обясни той. 
За втора поредна година короната на Царица Роза също е специален подарък от Стенли. Миналата година направихме корона специално за момичето, което спечели първото място, а тази година такъв подарък получиха царицата и двете ѝ подгласнички, посочи той. Короните са изработени в бутик в Турция специално за конкурса и ще останат за спомен на момичетата. 
„Подготвяме всички претендентки за короната в Казанлък от шест години. Преди време сме се събирали от различни салони за красота, но имаше разминаване в стила на прическите – някои предпочитаха пуснати коси, други вдигнати, на кок и така нататък. Така конкурсът обаче се превръща в конкурс за прическа“, обясни стилистът. По тази причина той е решил да събира всички стилисти заедно и всички кандидатки да имат сходна визия. „Това позволява да изпъкне тяхната красота, което е и целта на конкурса“, посочи Нанчев. 
Тази година с момичетата работиха 27 стилисти, осем от които бяха гости от други градове. Екипът на Стенли ще продължи да работи по подготовката на външния вид на трите победителки за предстоящите им изяви до края на Празника на розата, като най-важното от тях е карнавалното шествие на 2 юни. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари