Стоки с лого на защитени марки иззеха полицаи от Неделния пазар в Димитровград

Общо 165 артикула с лого на защитени марки иззеха служители от Районното управление в Димитровград, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково. Вчера икономическите полицаи от управлението са извършили проверка на „Неделен автопазар“ в града.
На необозначено място на преместваема маса и щендери са намерени изложени за продажба 108 артикула с лого и надпис на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя. Изяснено е, че текстилните изделия и чанти са предлагани за продажба от 28-годишна хасковлийка. Жената ги е предала с протокол на разследващите.
Още 57 артикула са конфискувани от криминалисти при обход в квартал „Марийно“ в града същия ден. В 17:00 часа е проверен лек автомобил, управляван от 33-годишен мъж от Хасково. В багажника на колата са открити стоките, за които няма документи за произход и разрешение за използване за търговска дейност.
Фалшифицираните стоки на световни брандове, най-често внос от Турция, се пласират на Неделния пазар в Димитровград, където почти всяка седмица полицията открива такива артикули, показват данни от информационните бюлетини на МВР. Последният аналагочен случай на Неделния пазар бе на 17 март с установени фалшиви парюми. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари