Столичният инспекторат обяви местата, на които през юли ще се приемат опасни отпадъци от домакинствата

Столичният инспекторат обяви местата, на които през юли ще се приемат опасни отпадъци от домакинствата. Те са посочени на интернет страницата на инспектората.
Мобилните пунктове за събиране на опасни отпадъци ще бъдат разположение в районите „Овча купел“, „Надежда“ и „Кремиковци“. 
Жителите на район „Овча купел“ могат да предадат опасни отпадъци на 6 юли (събота) в мобилния събирателен пункт, който ще бъде разположен на бул. „Цар Борис III“ №136 пред старата сградата на районната администрация, от 10:00 до 18:00 часа.
Жителите на район „Надежда“ могат да предадат опасни отпадъци на 19 юли на ул. „Кирил Дрангов“ №55 до ул. „Възрожденска“, бившата сграда на районната администрация, от 11:00 до 19:00 часа.
В район „Надежда“ мобилният пункт ще бъде отворен на 24 юли, между 11:00 и 19:00 ч., в кв. „Челопечене“, ул. „Ангел Маджаров“, на площада срещу Кметството. 
В мобилните пунктове може да се предадат отпадъци като лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, перилни и почистващи препарати съдържащи опасни вещества, лекарства с изтекъл срок на годност, флуоресцентни тръби, термометри и др.
Досега по този начин близо седем тона опасни отпадъци са предадени от гражданите и не са били изхвърлени нерегламентирано, информират още от Столичния инспекторат. 
По време на тридневната юнска кампания за събиране на опасни отпадъци на Столичния инспекторат само за ден гражданите предадоха над 800 кг опасни отпадъци от домакинствата, като половината от тях бяха лекарства с изтекъл срок. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари