Столичният заместник-кмет по културата Яна Генова поднесе цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий

Столичният заместник-кмет по културата Яна Генова поднесе цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий и присъства на откриването на изложба в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ по случай 200 – годишнината от издаването на „Рибния буквар“,  информира Столична община (СО) на сайта си. 
Документалната изложба „Непознатият „Рибен буквар“: 200 години от отпечатването му“, посветена на седемте издания на първия български светски буквар до Освобождението на България, за първи път представя специфичните особености на различните издания на „Рибния буквар“ – място и година на издаване, начин на разпространение. Изложбата може да бъде посетена до края на месец май, включително и на празничния 24 май, уточняват от СО. 
В навечерието на патронния празник на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ и професионален празник на българските библиотечни и информационни специалисти – 11 май, за първи път в България Националната библиотека проведе диктовка „Пазител на българския език“, информират още от Общината. 
Над 80 деца и възрастни се включиха в новата инициатива на Националната библиотека, като слушаха и писаха откъс от „Отечество“ на Любен Каравелов. Участниците ще бъдат отличени на специална церемония в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ на 22 май.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари