Стопанският факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски“ има нова реновирана аудитория

Стопанският факултет на Софийския университет (СУ) “Св. Климент Охридски“ разполага с нова реновирана аудитория 420 “Акад. проф. д-р Никола Попов“. Залата беше официално открита от декана на факултета – доц. д-р Атанас Георгиев, и от главния изпълнителен директор на Euro Games Technology (EGT) – Владимир Доков. Това съобщиха на сайта на СУ.  
Откриването се състоя в присъствието на преподаватели, студенти и партньори на факултета. Инвестицията за реновирането ѝ е на българската технологична компания EGT, която е сред световните лидери в гейминг индустрията.
“Tази зала представлява нова стъпка в желанието ни да предоставяме качествена подготовка на нашите студенти и сме изключително доволни от крайния резултат. За нас е удоволствие да си сътрудничим с модерни компании като EGТ, които активно се ангажират с подобряване на учебната среда“, отбеляза доц. д-р Атанас Георгиев, цитиран от пресцентъра на СУ.
“Знанията и професионализмът са неща, които ние като компания, много ценим. Те са част и от нашата философия. Радвам се, че студентите ще могат да развиват уменията си в обстановка, която подпомага техния успех“, каза Владимир Доков.
Аудитория 420 носи името на предишния ректор (1989-1991 г.) на Софийския университет “Св. Климент Охридски“ – акад. проф. д-р Никола Попов. Той е икономист, възпитаник на Софийския университет и преподавател в него от 1948 г. През периода 1961 – 1966 г. е и заместник-ректор на СУ. Той е инициатор на възстановяването на Стопанския факултет след промяната на режима през 1989 г.
Стопанският факултет се състои от сгради, които не са били проектирани за университетски учебни корпуси, а за общежития. Съвременната архитектурна наука, както и поведенческата икономика, подсказват различни подходи за трансформация на предназначението на обществените пространства, която да подпомага основната цел – по-ефективно учене и развитие на социалния капитал на студентите, изследователите и преподавателите.
Архитект Яна Крумова е начело на дейностите по реновирането. От СУ отбелязват, че тя демонстрира оригинален подход в решаването на тази задача с огледала, които оптично скриват трегерите; с акустични тавани, зонално осветление и щори. Залата следва тенденцията в най-добрите университети по света за възможността да бъде преконфигурирана чрез подредбата на мобилни столове и маси, екрани и камери.
Модерният интериор за новата зала и нейните функционални възможности позволяват провеждането на широк кръг събития извън класическото преподаване. Сред тях са бизнес конференции, обучения и кръгли маси. Инвестицията на Euro Games Technology e част от стратегията на компанията за развитие и подготовка на кадри, която включва организирането и участието в различни инициативи в сферата на технологиите и бизнеса под формата на обучения, лекции и събития.
Обновяването и трансформирането на архитектурната среда на факултета е част от стратегията за получаване на “тройна корона“ от акредитации в областта на икономическото образование и за затвърждаване на позицията на водещо световно икономическо училище.
През 2023 г. Стопанският факултет беше признат за едно от топ 300 бизнес училища в света от Association of MBAs (AMBA) . Стопанският факултет е член на Глобалната мрежа на бизнес училищата (GBSN) от 2024 г., припомнят от СУ.
Както писа БТА, един от най-значимите проекти в историята на Стопанския факултет – TWIN4ECO, беше представен на 14-ото издание на Софийския фестивал на науката. Във факултета беше представена и иновативна дигитална библиотека, в която по увлекателен и визуално атрактивен начин са представени над 300 научни факта, свързани с устойчивото развитие.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари