Стопанският факултет при Тракийски университет връчи дипломите на новозавършили икономисти

В Деня на икономиста – 11 юни, Стопански факултет на Тракийски университет връчи дипломите на завършилите студенти от образователно-квалификационни степени „бакалавър” и „магистър” в направление „Икономика“.
„Днес дипломираме общо 123 магистри и бакалаври във всички наши специалности от това направление. Средният успех на нашите студенти в бакалавърска степен е „много добър“ 4,78, а в магистърска – „много добър“ 5,28“, каза пред БТА доц. д-р Георги Алексиев, заместник-декан на Стопански факултет. Той посочи, че има няколко пълни отличници.
„За мен е чест и привилегия да бъда на това тържество днес. Радвам се, че мога да ви поздравя“, обърна се към абсолвентите ректорът на старозагорското висше училище проф. д-р Добри Ярков. „Благодаря ви, че сте избрали Тракийски университет и Стопански факултет. Днес се сбъдват мечти – вашите мечти, мечтите на вашите родители, близки и приятели, които са били с вас и са ви подкрепяли през тези години. Аз нямам съмнение, че вие сте добре подготвени, защото познавам състава на Стопански факултет“, коментира още той. И допълни, че именно възпитаниците на университета са неговата визитна картичка.
„ От днес нататък, където и да отидете, не забравяйте Тракийски университет, защото това, което вие ще направите, ще бъде най-голямата реклама и подкрепа на университета“, каза проф. Ярков. Той прикани абсолвентите да останат в България, „защото родината ни има нужда от вас. Защото вие сте хората, които ще градите нашата България през 21-ви век. Желая ви попътен вятър. Имайте самочувствието, че сте завършили един от водещите университети в България, който вече е на международната сцена“.
„Проспериращото общество е свързано с качествено образование. Това, че все повече представители на бизнеса търсят нас- образователните институции, е показателно, че нашата икономика трябва да тръгне нагоре“, каза деканът на Стопански факултет доц. Николай Иванов.
„Когато влезнах в залата, се почувствах горд и щастлив от това, което виждам. Чувствам се горд, че виждам млади хора, които знам, че работят в компаниите в Стара Загора. От друга страна, виждам възпитаници на други университети, които са решили да изберат именно Тракийски университет за продължаване на своето образование“, каза заместник-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев. Той посочи, че местната администрация „подкрепя, подкрепяла е и ще подкрепя Тракийски университет. Защото без него, без тези млади хора, които завършват и се вливат в икономиката на Стара Загора, не можем да очакваме да имаме това развитие, което имаме в момента и да го надграждаме“, каза още заместник-кметът. Той призова абсолвентите „останете в Стара Загора. Тук има къде да се развивате, тук има къде да създадете вашите семейства, да живеете спокойно и да се чувствате щастливи, че живеете в един от най-красивите градове в България“.
Поздрав към всички завършващи отправи и един от отличниците на випуска – Алекс Миленков. „Днес е денят, в който отчитаме постигнатите от нас резултати за последните години. Въпреки трудностите, пред които бяхме изправени по време на обучението си и по време на изпитните сесии, ние с гордост постигнахме високи резултати, покорихме нови върхове и направихме още една стъпка по пътя на знанието“, каза Миленков. Той изказа благодарност към всички преподаватели, които са положили усилия за обучението, което са получили.
Преди да получат официално своите дипломи за висше образование, абсолвентите положиха клетва на икономиста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари