Стотици мажоретки от 20 града в страната се събраха във Велико Търново за участие в турнира „Търновска перла“

Стотици мажоретки от 20 града в страната се събраха във Велико Търново за участие на турнира Купа по мажоретни дисциплини и чирлидинг “Търновска перла”. Тържественото откриване се проведе пред сградата на Музикално-драматичния театър “Константин Кисимов” и бе предшествано от парад на мажоретните състави по главната улица на старата столица. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Велико Търново, спортен клуб „Астрея“ и Основно училище „Бачо Киро“, детска градина „Соня“ и Български чирлидинг съюз.
В този прекрасен ден Велико Търново посреща много специални гости, каза заместник-кметът Нейко Генчев. 800 мажоретки от 20 града ще превърнат историческата и духовна столица на България в сцена на една чудесна комбинация между изкуството и спорта, добави той и припомни, че чирлидингът е най-новият олимпийски спорт. Това е едно много важно за нашия град събитие, каза още заместник-кметът на Велико Търново и пожела успех на всички участници.
Третото издание на „Търновска перла“ се провежда в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ на 27 и 28 април, а участията са както групови, така и индивидуални. Състезателите се съревновават в дисциплините традиционален корпус, батон хореография на място, параден корпус, батонфлаг, традиционни помпони, шоу понпони, помпон хореография на място, аксесоари, чирлидинг, фристайл помпони, фристайл джаз, фристайл хип-хоп и фристайл акро.
Състезанието е част от спортния календар на Българския чирлидинг съюз и е държавно първенство по някои от дисциплините. В края на април 2022 г., в първото издание на надпреварата се състезаваха около 360 мажоретки на различна възраст, а през 2023 г. – близо 700, като представителите на Велико Търново винаги са най-многобройни. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари