Стотици пазарджиклии аплодираха участниците в празничното шествие на 24 май

Шествието на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската  азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, изпълни улиците на Пазарджик. То премина по булевард „България“ – от най-старото читалище в областта – „Виделина“, до паметника на св. св. Кирил и Методий. 
Жителите на Пазарджик аплодираха минаващите по булеварда деца и ученици от детските градини, училищата, културните институции. По традиция можоретките от Общински детски комплекс – Пазарджик  водят шествието, следвани от представителите на църквата, които заедно с хоругвите носят и иконата на светите братя.
В шествието се включиха областният управител Валентина Кайтазова, кметът Петър Куленски, председателят на Общинския съвет Найден Шопов, народни представители, общински съветници и общественици.
Пред паметника на св.св. Кирил и Методйй ученици представиха рецитал, посветен на празничния ден, на пост пред мемориала стояха младите гвардейци от сформирания миналата година Младежки гвардейски отряд в Пазарджик.
Празникът продължава с концерт на площад Константин Величков“. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари