Стотици самоковци гледаха премиерната постановка „Алиса в страната на чудесата“ на детско-юношеската театрална школа

Стотици самоковци се събраха в салона на читалище-паметник „Отец Паисий – 1859“, за да гледат премиерно постановката „Алиса в страната на чудесата“, подготвена от детско-юношеската театрална школа към читалището. На сцената се качиха 21 млади самоковски актьори, облечени в тематични костюми. 
Председателят на културната институция Стоян Пашов пожела още много успехи на децата и им благодари за труда, който са положили за представлението. 
Режисьорът на постановката и художествен ръководител на трупата Димона Савчова също благодари на децата и на техните родители за подкрепата. Тя посочи пред репортер на БТА, че днешната вечер се дължи на неуморен труд и непрестанни репетиции през последните месец. „Всички деца много харесват ролите и идеално влязоха в тях. Ролята на Алиса е изиграна от 11-годишната Стефания Христова“, обясни Савчова. Тя каза, че неслучайно е избрала точно „Алиса в страната на чудесата“ да бъде новата постановка на трупата, защото приказката е магична и кара малки и големи да се замислят. 
Това е втората постановка, която изигра театралната школа. Първата бе спектакълът „Ние, врабчетата“ от Йордан Радичков. Той бе игран няколко пъти на различни сцени. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари