Стотици ученици и учители шестваха с 60-метров трибагреник в Русе за 24-и май

Стотици ученици, учители и родители шестваха с 60-метров национален трибагреник в Русе в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май.
В парада се включиха Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, барабанчиците от Националното училище по изкуствата, мажоретният състав „Екстрийм“ и Младежкият гвардейски отряд.
Участниците, разделени в два лъча, се събраха на централния площад, където изпяха заедно общонародния училищен химн „Върви, народе възродени“.
„На днешния ден се обръщам към всички вас с изключителна радост, виждайки ви как сте единни, как сте задружни. Оказва се, че това чудо, което са буквите – толкова малко на брой, останаха най-трайното нещо по нашите земи“, каза кметът на Русе Пенчо Милков.
Слова за празника произнесоха също областният управител на Русе Драгомир Драганов, началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева и Главиницкият еписком Макарий – викарий на Русенския митрополит Наум. 
Програмата включва още концерт и церемония по връчване на почетна грамота и плакет на учениците, постигнали високи резултати в своето обучение.
В ранния следобед ще има и публично четене на Библията на открито.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари