Струнен квартет „Данел“ излиза на сцената на „Мартенски музикални дни“ в Русе

Рекламирай в beZpartien.bg

Френско-белгийският струнен квартет „Данел“ ще изнесе концерт тази вечер в Доходното здание в Русе. Събитието е част от 63-тото издание на международния фестивал „Мартенски музикални дни“, съобщи директорът на музикалния форум Ива Чавдарова. 
По думите й музикантите от ансамбъла Марк Данел (цигулка), Жил Миллет (цигулка), Влад Богданас (виола) и Йован Маркович (виолончело), гостуват за първи път в България. 
„Програмата включва автори и творби, които са своеобразна запазена марка на квартета. Струнните квартети на Вайнберг, Чайковски и Бетовен са винаги изкушение за любителите на класическата музика“, каза Чавдарова. 
Марк Данел заяви, че той и колегите му са щастливи, че са в Русе. 
По думите на музикантите публиката тази вечер може да очаква удоволствие от музиката, защото „програмата е като еликсир на младостта“. Квартетът е създаден преди 32 години. „За нас репертоарът е изключително ценен и това ни мотивира да сме винаги заедно“, каза Данел.
Повече от 450 участници от 10 държави ще се изявят на фестивала „Мартенски музикални дни“ в Русе до 31 март тази година. Музикалният форум предлага повече от 20 събития – оркестрови програми, ансамблови концерти, балетен спектакъл, съпътстващи събития и дебютиращи на българска сцена артисти и състави.
„Мартенски музикални дни“ е една от най-дългогодишните и реномирани фестивални сцени в България. Това е фестивал с модерна програмна стратегия и висок обществен рейтинг. Основан през 1961 година и организиран от Община Русе, всяка година музикалният форум превръща града в място за срещи на елитни артисти от световната и европейската музикална сцена, посочват организаторите.
БТА е сред основните медийни партньори на фестивала. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *