Студенти на Теди Москов и Валентин Танев играят „В очакване на Годо“

За първи път второкурсниците от класа на Теди Москов и Валентин Танев ще се качат на независимата професионална сцена. Възпитаниците на театралния колеж „Любен Гройс“ играят „В очакване на Годо“ на 4 юни в Yalta Art Room, съобщават организаторите. 
По думите им изборът на пиесата на Самюъл Бекет е вдъхновен от афинитета им към абсурдната драматургия. Режисьор на спектакъла е Валентин Танев, а негов помощник е Никола Додов. 
„В очакване на Годо“ е една от най-възвишените и вълнуващи пиеси в цялата история на драматургията. Именно затова ние, второкурсниците от клас „Теди Москов“ с асистент Валентин Танев, избираме този драматургичен текст от Самюъл Бекет за свой дипломен спектакъл, вдъхновени от афинитета си към абсурда като жанр. „Винаги намираме нещо, за да си даваме вид, че съществуваме“, е реплика на един от героите в пиесата. Класът се гмурка надълбоко и без плавници в текста, в търсене на отговори на общочовешките въпроси за самотата, глада, вечното чакане, спасението и дали то най-сетне ще дойде, а надеждата изгрява и залязва. Щастливи и благодарни сме, че имаме възможността да репетираме заедно с Валентин Танев и Никола Додов, които са доказани професионалисти в театъра и киното, както и с дългогодишен опит в главните роли от пиесата“, казват младите актьори.. 
Това са Иван Колев, Йордан Георгиев, Антъни Митев, Адриана Кафева, Мануела Златанова, Миглена Консулова, Ясмин Ал Азауи, Велена Петкова, Ивана Янкова, Кристина Опатова, Габриела Жекова, Дарина Вълчевска, Синтия Цицвидзе, Йордан Георгиев, Виктория Боянова, Анна-Мария Влаева.
/ДД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари