Студентите от УНСС, които ще гласуват в избирателна секция в населеното място, където се обучават, ще получават уверения и през уикенда

В Университета за национално и световно стопанство  (УНСС), отдел  “Студенти – бакалавър“ и отдел “Студенти – магистър“ ще работят и през почивните дни – на 8 и 9 юни 2024 г., от 7:00 до 19:00ч. Целта е студенти в редовна форма на обучение, които желаят да гласуват на предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители не по местоживеене, а в избирателна секция по избор в населеното място, където се обучават, да вземат своите уверения, съобщават от университета.
УНСС е единственият университет, който предоставя на своите студенти електронна студентска книжка и електронно уверение. Действащият Изборен кодекс не предвижда възможност за гласуване с иновативните дигитални документи и затова, съгласувано с Централната избирателна комисия (ЦИК), на студентите, които няма да гласуват по местоживеене, ще бъде издавано уверение на място.
От УНСС отбелязват, че е създадена нeобходимата организация за превенция на евентуални злоупотреби. Допълват, че ще се води регистър на издадените уверения, така че да бъде предотвратена възможността за повторно издаване на документа за гласуване.
Във връзка с предстоящите избори, Централната избирателна комисия организира разяснителна кампания.
/ЙВЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари