НачалоБългарияСветлин Тачев: "Хартиена коалиция" ще отхвърли ветото на президента и ще върне...

Светлин Тачев: „Хартиена коалиция“ ще отхвърли ветото на президента и ще върне смесеното гласуване

Така наречената „хартиена коалиция“ ще отхвърли ветото на а и ще върне смесеното гласуване. Там нещата са ясни и няма какво да ни учуди. Към момента не виждам възможност да се състави мнозинство, което да има ясната идея как ще управлява. Нито имаха желание да управляват, нито „“ () имат такова желание в момента. Те бяха длъжни да покажат, че пробват да равят всичко възможно да съставят правителство, за да не излязат виновни за едни предсрочни избори.

Това заяви пред NOVA политологът от „Галъп“ Светлин Тачев по повод възможностите да се състави кабинет.

„И ГЕРБ, и ПП са наясно, че нямат мнозинство. ПП много добре знаят, че ако предложат кабинет и той бъде подкрепен от ГЕРБ, те стават зависими от ГЕРБ и по всяко едно време могат да бъдат бламирани. „Червените линии“ в това бяха начертани много ярко и дълбоко. Партиите, дори вече да ис да формират някаква коалиция, са наясно, че това е невъзможно. По принцип винаги има някаква възможност да се състави правителство, но според мен това няма да се случи и вървим към предсрочни избори“, добави той.

„Няма никакъв шанс НДСВ да се завърне и да влезе в парламента. Това е мое мнение. Това са фигури, които вече са управлявали, и ще е много трудно отново да го направят. През годините е имало опити за възраждане на стари политически формации, като всички те са завършвали с неуспех“, коментира Тачев новината за завръщането на НДСВ на политическата сцена.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО