Свидетели разказват, че Ивайла Бакалова е потърсила връзка с Емил Писков и Мартин Божанов, каза градският прокурор на София Илиана Кирилова

Рекламирай в beZpartien.bg

От вчера има разпитани двама свидетели, които разказват, че именно Ивайла Бакалова е потърсила връзка с Емил Писков и Мартин Божанов, каза градският прокурор на София Илиана Кирилова преди изслушването ѝ във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов.
По думите ѝ Бакалова е разговаряла от чужд телефон с Мартин Божанов и е търсила правна помощ. Свидетелите застават с имената си, не са анонимни или защитени, допълни тя.
Тя сама отива в дома на тези хора, сама иска среща, търси правна помощ от тях, те и казват, че не познават Божанов, но познават Писков, уточни Кирилова. По думите ѝ адвокат Писков отива в този дом, но свидетелят твърди, че адвокатът не е искал да се среща с Бакалова. Посочил е някакъв висок хонорар, с цел да се откаже г-жа Бакалова, допълни Кирилова. 
Има жалба от Емил Писков и Мартин Божанов до районна прокуратурата срещу Ивайла Бакалова за незаконни записи, които тя е изготвила, каза градският прокурор. Кирилова каза, че свидетелите са притеснени от тези записи, защото са правени от техния дом. Бакалова ги е уверила, че това няма да бъде излъчено. Действително не е излъчено, но имаме запис, на който се виждат лицата, чийто дом е посетила Ивайла Бакалова, допълни тя
БТА припомня, че на миналото заседание на комисията ръководителят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова отклони покана да бъде изслушана чрез писмо до председателя на комисията Никола Минчев. Той определи като саботаж неявяването за изслушване на Кирилова и посочи, че ще подновят поканата. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *